Wednesday, November 7, 2012

Hippo itu chumel

Salam~

Rindu tak kat aku??
Jangan cakap aku syok sendiri..tak baik tau
Aku kat rumah sekarang..sebab tu jarang update blog
Tenet rumah aku kurang siuman..
Kadang2 sihat,kadang2 ngade2~Abaikan saje.....
Tapi hari tu dah janjikan nak story pasal buku yang aku baca tu

Jadi entry kali ni nak story la pasal buku tu..
Nampaknya Hanisah Zahidah ada bagi respon pasal buku tu..
Nak tahu baca sendiri okies..ngee~
Banyak lagi buku macam tu yang aku baca
Contohnya Sarah dan kasut tumit tinggi..Korang jangan gelak la..
Korang tak baca lagi buku2 tu..sangat menarik tahu tak??
MyEm0.Com

Pasal buku gemuk itu menarik..Aku baca sekali aje
Jangan kisah pasal tabiat aku yang suka baca buku yang sama banyak kali..hehe
Sebab rumet aku pun sama,suka tengok muvie yang sama banyak kali..
Paling aku ingat muvie Brainscan..ntah la berapa kali dorang bukak..haha
Buku tu story pasal a girl yang kuat makan dan mempunyai bentuk badan ala2
Adibah Nor..
Dan banyak pulak makhluk2 yang berhati busyuk..Selalu buli dia
Lagi satu..dia ni pandai tau..
Tapi ada sorang mamat hensem ni boleh syok pulak kat dia..
Dan dia sendiri pun suka jugak kat mamat tu..chenta dalam hati katanya
Atas sokongan kawan2+jejaka pojaan beliau..akhirnya berlaku transformasi pada diri beliau..
Dari hippo menjadi awek cun yang slim..hehe
Jadi aku telah meng'highlight' beberapa moral value yang terdapat dalam cerita tersebut
1) Kita mestilah sentiasa bersyukur dengan apa yang kita ada..Semuanya anugerah tuhan buat kita.
2)Jangan sesekali memperkecilkan orang lain..takut apa yang kita kata tu kena balik batang hidung sendiri..hohoho
3) Cinta harus dilihat melalui mata hati,bukan sekadar biji mata sahaja semata-mata..
4) Sentiasa ikhlas dalam menjalinkan persahabatan
5) Sentiasa menjadikan kekurangan diri sebagai sumber kekuatan dalam menjalani kehidupan
Masalah ialah peluang,bukan penghalang..MyEm0.Com

p/s :Korang rasa aku boleh x amik psikologi??bolehkan?kan?hehe..aku tahu tu;p

3 comments:

Monkey D Luffy said...

buku jiwang ek ko layan

hehehe

Anis Mohd said...

perlu letak nama penuh kat situ .
hehh!!
anis just ckp ..
kurus tu x lawo .
gemuk comel..
kurus = tengkorak makmal bio .

faizah<3 said...

luffy-sy universal..sume layan.Bg kulit buku pun sy tetap bace

Anis-Yes badan macam tengkorak mmg x best..ngee~